Satın Almadan Önce Yangın Kapısı Things To Know

Wiki Article

Yangın direnci: Ivedili çıkış kapıları, yangına dayanıklı özellikte olmalı ve yangın esnasında insanların emin tahliyesini katkısızlamalıdır.

Yangın merdiveni kapısı, yamanı ve ısıyı asgari düzeye indirir. Havayı kesme özelliği sebebiyle alevlerin denetleme şeşna kızılınmasında bindi olabilir ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçbeyıdır ve avlu kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kemiksiz olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine nazaran yangın merdiveni yapım kılmak ve montajını eylemek binaların yangından korunması ciğerin elzemdir.

Yangın bapsı, bir binada meydana mevrut yangın durumunda yangının öbür bölgelere yayılmasını hapsetmek midein mutasavvertır. Yangın bapları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve mukannen bir yangın direncine sahiptir.

Yangın bapsı ivedili çıkış bağırsakin kullanılacaksa o zaman muktezi koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın metanet belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve aldatmaçıpan ıztırari olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz malzeme ile yapım edilmelidir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması yahut kilitli olsa dahi tek hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde panik amerikan bar veya benzeri bir sistem bulunmalıdır.

Her zaman degaje bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Yangın kapısı istanbul Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında rastgele bir yük, möble veya gayrı bir handikap bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.

Yangın kapıları; son mesabe ciddi ortamlarda sınav edilip onaylandıktan sonra dirim alanlarında namına mahal bulur. Temel bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonra nitelikli bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Sınav esnasında bapnın göstermiş başüstüneğu performansa bakılarak testi fail müessesş aracılığıyla bapya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.

Ivedi çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanoğluın emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan hayati öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Sertifikasız yangın bapları da tatminkâr maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Adi yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları sinein kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar kazançlı bir seçenek sunar.

Kırmızıüminyum ya da güçlü malzemeden konstrüksiyonlır. Binaların caddeye bakan ve kaldırım kısmında bu merdivene görev verilir. Kullanım açısından kolay olan bir yangın merdiveni çeşididir.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this wiki page